Dorothee Becker, född 1938

Dorothee Becker

Tysk designer, född 1938. 

Dorothee Becker har ingen formell utbildning i design, men hon har alltid haft en genuin talang att skapa praktiska vardagsföremål i unik formgivning. Hon studerade språk i Frankfurt och München och spenderade därefter en period i London och Paris. 1960 flyttade hon till Californien, för att senare återvända till Tyskland tillsammans med sin man, Ingo Maurer (välkänd belysningsdesigner).

Dorothee och hennes man drev en designbutik i Tyskland ända till 1989. Där sålde de praktiska och vardagliga designprylar.

Det mest kända verket av Dorothee Becker är förvaringstavlan Uten.Silo. Den är gjord i plast och består av en mängd fickor i varierande storlekar. En praktisk förvaringsplats till småsaker samtidigt som tavlan är en eye-catcher rent designmässigt.

När vi söker efter information om Dorothee Becker dyker främst ovan nämnda förvaringstavla upp i sökträffarna. Men vad i förstår samarbetade Dorothee Becker mycket med sin man Ingo Maurer, så vi tror säkert att hon varit och är delaktig i en del av hans berömda designerlampor också. Ingo Maurers lampor är mycket spektakulära, med utstickande, fantasifulla formgivningar.

Dorothee Beckers mest kända designpryl:

– Uten.Silo I och Uten.Silo II förvaringstavlor. Varumärke: Vitra

Källor: vitra.com

 

 

Dorothee Becker, född 1936

– tysk designer